Tietokoneen salaaminen

Tietojen salaaminen tietokoneessa.

Tietokoneen sisäänkirjautumiseen vaadittava käyttäjätunnus ja salasana antaa väärän kuvan tietoturvallisuudesta, siksipä moni ei ole tullut ajatelleeksi koko asiaa. Todellisuudessa käyttäjän sisäänkirjautumiseen tarvittava salasana ei turvaa tietoja ja se on helppo ohittaa 30 sekunnissa.

Jos tietokoneesi katoaa tai se varastetaan, on kaikki siellä oleva tieto helposti luettavissa. Muutamassa minuutissa työtiedostosi, valokuvasi, sähköpostisi ja www-selaimen historia on vaihtanut omistajaa.

Varsinkin kannettavissa tietokoneissa olevan tiedon salaaminen on erittäin tärkeää ja suosittelemme sitä ehdottomasti jokaiselle käyttäjälle.

Paras ratkaisu ja käyttäjälle huomaamattomin on salata tietokoneen kiintolevy kokonaan, jolloin kaikki tiedostot käyttöjärjestelmää myöten on aina salattuna.

Salaaminen ei vaikuta koneen toimintoihin tai nopeuteen ja toimii automaattisesti taustalla.  Ainoa muutos on heti virtapainikkeen painamisen jälkeen vaadittava salasana, joka kannattaa hoitaa helposti lisäturvaa antavalla YubiKey-salasanatikulla. 

Toimintavarma YubiKey-salasanatikku on vaihtoehto pitkän salasanan muistamiselle ja kirjoittamiselle. YubiKey asetetaan koneen usb-porttiin, painetaan tikun nappia, ja kone käynnistyy normaalisti.

Salauksen käyttöönottamisen jälkeen voit olla täysin varma, ettei kukaan pääse käsiksi tietokoneesi tietoihin, tapahtuipa sille mitä tahansa.

Protecomp toimittaa helppokäyttöiset salausratkaisut yrityksille.